20 maig 2019

Catòlics al servei d'una experiència de fe més eclesial, més plural, més laïcal i més ecumènica

1998, el bisbe Joan Carrera es manifesta a favor que l’Església demani perdó

No som únicament les persones catòliques que mantenim postures crítiques respecte la institució eclesiàstica les que hem demanat que l’Església institucional demani perdó de forma explicita per la seva responsabilitat en la revolta militar, la guerra i la postguerra, també al llarg dels darrers cinquanta anys algunes persones s’han posicionat favorables a que l’Església doni aquest pas d’una manera formal i específica. L’any 1979 va estar a punt de succeir amb motiu de l’Assemblea de bisbes i capellans on es va debatre el futur de l’Església en un nou entorn polític. L’any 1998, en Josep Cuní, des de la cadena radiofònica COM-RADIO, va entrevistar al desaparegut bisbe Joan Carrera i li va preguntar sobre aquest tema, que fa manifestar la seva opinió favorable a aquesta petició de perdó, però al mateix temps va dir que no ho veia massa probable.

En la mateixa entrevista s’escolta una intervenció del monjo de Montserrat, pare Hilari Raguer. És un document sonor que hem recuperat per a tots vosaltres pel seu interès i que podreu escoltar clicant la imatge de sota.

 

 

Comentaris

  1. Crec que si l’església demanés perdó per la seva participació en la guerra civil, faria un gran bé per a moltes persones creients i no creients, ja que faria un acte de justícia. No es pot participar a cap acte de violència, en nom de Déu.

    Linaretes

  2. A. Ferret A. Ferret diu:

    Bé, l’opinió del bisbe Carrera, pel que es veu, no va tenir transcendència. Vejam si ara…

Opina

*

Translate »