21 abril 2019

Catòlics al servei d'una experiència de fe més eclesial, més plural, més laïcal i més ecumènica

Això de viure moments històrics…!

Acabo d’arribar de la Plaça de Sant Jaume on hem viscut moments històrics. Un més dels que ens estant tocant viure des de fa quatre anys. Un moment esperat que es creuava amb altres esdeveniments dels últims dies. El de la tarda del 26 de setembre en el Parlament semblava enterbolir l’eufòria d’aquest mati, 27 de setembre de 2014.
Confesso que, sense que la meva pau interior es faci malbé del tot, hi ha moments que els esdeveniments sembla que me la facin trontollar. És per això que jo, particularment, necessito de la pregària i el silenci per posar les coses en el seu lloc i continuar vivint de la millor manera que puc l’Evangeli que no deixa de esser una Bona Notícia que em fa feliç i em retorna sempre la pau de l’esperit.
M’explico. Hi ha moments que, amb certes intervencions dels polítics que ens arriben “directament” pels mitjans de comunicació, és molt difícil complir el manament de l’amor en tota la seva plenitud. Em refereixo a aquell afegit de Jesús: “Si estimeu als qui us estimen, quin mèrit  teniu… estimeu als vostres enemics.” Confesso que considero que no tinc enemics, però sí persones “non grates” que arriben a dir coses tan fortes com comparar-nos amb un totalitarisme o fins i tot nazisme…  És aleshores quan alguna cosa se’m mou per dins que necessito pacificar i col•locar en el seu lloc.
Avui, dos dies després de veure el documental “L’Endemà”  i tornar a viure la alegria i la pau d’un  grapat de gent que ens congregàvem en la  Plaça de Sant Jaume, he tingut un somni que tant de bo es faci realitat: el arribar a estimar tothom des de la nostra independència. Sí, tothom, els de casa i els de fora; tothom, però des de el nostre ser de catalans, que és l’únic que demanem. Tothom… Aquest seria l’autèntic “totalitarisme” que volem, no del que parla la Cospedal.
M. Victòria Molins

V. Molins Sobre V. Molins

Comentaris

  1. A. Ferret A. Ferret diu:

    Molt bé, però sàpigues que jo opto per una Catalunya amb més drets dins una Espanya unida i progressista.

Opina

*

Translate »