20 maig 2019

Catòlics al servei d'una experiència de fe més eclesial, més plural, més laïcal i més ecumènica

Alliberats i reconciliats. Febleses i compromisos – Pasqua 2017

El dissabte 1 d’abril una setantena de persones ens varem aplegar al santuari de la Mare de Déu de l’Ajuda en una pregària per reflexionar sobre el nostre compromís cristià i preparar la celebració de la Pasqua. Amb textos, signes i cants varem reconèixer les nostres febleses i renovarem el nostre compromís en el seguiment a Jesús, a qui reconeixem com “Camí, Veritat i Vida” al final l’Enric Canet ens va ajudar a sentir-nos reconciliats amb Déu i amb els germans amb l’absolució col·lectiva.

Durant l’acte es va demanar als participants que omplissin en una cartolina aquells compromisos personals que volien treballar per millorar el seu seguiment de Jesús, després els varem dipositar al peu d’una creu, signe del camí de conversió, personal i col·lectiu. Aquests són els fruits de la meditació, del reconeixement de les nostres febleses i dels compromisos manifestats amb esperança de canvi i resurrecció:

 • Millorar la meva relació amb els diners – Els que tinc, els que gasto i els que dono.
 • Reduir l’activitat professional per tenir + temps pels altres
 • M’agradaria viure-la + compromesa – Vull trobar l’equilibri pq ser que Déu m’estima –          -Escoltar + a Déu, cada dia, si amb parla. Ho crec – Vull no ser tan exigent i + comprensiva.
 • Escoltar i llegir més la paraula de Déu, i intentar aplicar-la en la meva vida quotidiana.      Intentar estimar, sobretot les persones que em son antipàtiques i no afins
 • Actualitzar la meva fe amb seguretat i sense recels – Trobar els Llàtzers autèntics
 • Vull fer més cas als de més a prop
 • Pregar per testimoniar a Jesús
 • M’agrada saber que Déu m’estima – Em sento alliberat – Vull ressuscitar – He de viure d’acord amb l’ Esperança de a la fi veure la Llum
 • Jo col·laboro amb el que està establert ONG etc – No soc prou valenta per prendre iniciatives pròpies
 • Adonem-nos, de la Quaresma per viure-la  i saber estar al mateix Temps de tot amb els altres amb tots. –  Tot sentin-me estimada per Déu Pare
 • Si, em comporto diferent em comprometo canviar i estimar a tothom. La creu és una càrrega feixuga – Em comprometo a mostrar als altres a Déu – Vull ressuscitar als nous temps – al meu entorn – al meu país
 • Viure la intempèrie
 • Voldria ser capaç de parlar de Déu amb la meva família, soc covarda; i vanitosa pensant que amb la meva vida ja ho faig
 • No fer distinció de persones, ser amable i acostar-me als que menys em demostren afecte i son rigorosos amb mi – Estimar a tothom
 • Proposo Actuar per fer el món una mica millor
 • Vull escoltar més intensament el que Déu vol que faci. – Em comprometo a ser instrument i testimoni fidel per donar-me sense límits a tots els que entren en contacte amb ser imitador de Jesús
 • Que les mostres de solidaritat vers els desplaçats no quedin en paraules – Perdonar i oblidar ofenses
 • A vegades els meus instints diferencien les persones segons els seus orígens – Em costa viure la meva fe – No contribueixo prou a canviar el meu entorn  – No transmeto amb prou il·lusió que Déu m’estima
 • Més compromís en la meva vida cristiana – Transmetre el goig de creure en Déu
 • Caminar con mi cruz
 • Vull transmetre que Déu m’estima amb les meves paraules i el meu comportament
 • Arribar als més necessitats
 • Que el Senyor m’ajudi a reduir o/i eliminar la meva tendència al tancament i la distància personal, en suma l’egoisme que sovint em tenalla i no em deixa aflorar i manifestar els meus sentiments
 • Algun cop  ets indiferent amb els pobres  – M’agradaria ser més compromès  – Vull trobar que hem de lluitar – Voldria canviar encara, que sóc gran – Voldria tenir més esperança, que algun cop dubto
 • Senyor amb la teva ajuda em comprometo a viure més l’evangeli en la lectura diària. Sóc feble, em cal la teva ajuda per perseverar
 • Suportar la Creu. Viure la meva fe més compromesa. – Gestionar millor els diners – Límit de compartir ? El meu testimoni ? – Com transformo el meu entorn – Estimar + la Terra – Canviar, encara – Ressuscitar la CONFIANÇA – No tenir por de les meves pors
 • Voldria entendre millor el que Déu vol de mi – Els diners, m’ajuden o em perjudiquen ?
 • El meu caràcter orgullós, egoista, prepotent, orgullós …
 • Viure en Veritat – Mirar i ser atent als altres – Fer el pas de compartir de forma concreta –  Fer efectiva la lectura del dia (frase emmarcada)  fins concretar un propòsit ‘del dia’
 • Vull intentar pensar menys en mi mateixa i posar les necessitats dels altres per davant de les meves, i aportar alegria, optimisme i pau al meu entorn
 • Si estic bé amb mi mateix, estaré bé amb els altres, i això m’aportarà l’ Energia per transmetre la paraula del Pare i ser llum i proper als altres
 • Transmeto poc l’amor que Déu ens té – Haig d’equilibrar millor les meves necessitats i les dels altres – Canviar la mirada sobre els més necessitats per convertir-les en persones properes – Trobar estones per pensar i refermar els compromisos
 • Transmetre amb energia, Déu amb nosaltres – No fer diferències amb els marginats.   
 • Que ho sàpiga reconèixer en els meus germans, que sàpiga ser misericordiós i humil
 • Ajuda per igual a tots els “Llàtzers” que em troba cada dia, independent de la seva procedència… – No estimar els diners
 • La nostra debilitat dificulta el teu seguiment. Que la confiança en una vida plena ens doni forces i coratge
 • En el meu propòsit de no “picar” entre menjars he fallat, sentint en l’interior que era una temptació – Com el fariseu ha fallat per tenir culpa, doncs penso que tot l’altre ho faig bé, ja sigui per la meva formació i atenent l’evangeli estar atent als altres –  Els dies que queden  vull comprometre’m a no “picar” cosa difícil
 • No he de malgastar, els diners son uns papers – La salut és important però no obsessió – Vull un equilibri en la vida – Jesús està en mi – Si, sempre un petit canvi pot ser un gran canvi – Tots junts som més forts i amb l’ajuda de Déu, més – Si, Déu la va crear, l’hem de conservar – La paraula de Déu és dins meu –  Vull ressuscitar la FE – M’agradaria que amb l’ ajuda de Déu i de la Fe i la seva paraula m’alliberés de : Les pors – La desconfiança que a vegades em sorgeix i que veig amb els altres  – Que em doni força perquè la Llum i la paraula del Senyor estigui sempre amb mi 
 • Haig de millorar amb les persones d’ètnies diferents
 • Saber escoltar  –  Saber veure que tinc fe en els altres
 • Proposo actuar per fer el món una mica millor
 • L’amor es preocupar-se de l’ altre, sense esperar recompensa – Si en lloc d’intentar canviar el món intento canviar jo, això si que seria positiu
 • Trobo a Deu en la pregària i el silenci-  Sempre serà temps per canviar si confies en Déu 
 • Em proposo esforçar-me a pensar + en els altres. – Espero tenir temps i que el Senyor m’ajudi a canviar
 • Acceptar la vida que em toca viure
 • Acompanyar – No fer diners – Ajuda’m
 • Saber i pensar que tinguin l’aspecte que tinguin , tots son germans. Déu és el Pare de tots
 • Vull trobar congruència entre tot això que penso i que segueixo de Jesús de l’Evangeli, i la quotidianitat de la meva vida i els meus actes
 • Haig de millorar amb les persones d’ètnies diferents
 • Saber escoltar  –  Saber veure que tinc fe en els altres
 • Proposo actuar per fer el món una mica millor
 • L’amor es preocupar-se de l’ altre, sense esperar recompensa – Si en lloc d’intentar canviar el món intento canviar jo, això si que seria positiu
 • Trobo a Deu en la pregària i el silenci-  Sempre serà temps per canviar si confies en Déu 

Articles relacionats

Opina

*

Translate »