23 abril 2019

Catòlics al servei d'una experiència de fe més eclesial, més plural, més laïcal i més ecumènica

Demanem als bisbes de Catalunya que recolzin el dret a decidir

 

 

banner bisbes

 

El perquè d’aquesta campanya

Catalunya es troba immersa en un dels moments més transcendentals de la seva història recent. Un 80% dels seus ciutadans ha reclamat reiteradament de manera pacífica i democràtica que vol votar, i ha fet un mandat clar als seus representants públics que facilitessin l’exercici del vot. Un gran nombre d’aquestes persones són membres de la comunitat catòlica de Catalunya.

La immensa majoria de les institucionno polítiques del país formen part de l’anomenat Pacte Nacional pel Dret a Decidir, i totes elles s’han manifestat en un moment o altre a favor del dret a decidir per mitjà del vot sobre el futur polític del poble català.

Fins ara els bisbes de Catalunya, ni col·lectivament com a Conferència Episcopal Tarraconense, ni individualment, excepte coratjoses excepcions, no s’ha manifestat de manera explícita, clara i pública respecte d’aquest dret que ostenta tota nació i que de manera molt clara la Doctrina Social de l’Església reconeix i promou.

Sempre que Catalunya, en les darreres dècades, ha passat per moments difícils, els bisbes de les seves diòcesis l’han acompanyat amb el seu suport i la seva paraula, i ara cal que es torni a sentir.

Com a cristians catòlics demanem als nostres bisbes, abats, abadesses i provincials de les principals ordes religioses que a la major brevetat es manifestin sobre el tema a la llum de la Doctrina Social de l’Església i dels documents pastorals Arrels cristianes de Catalunya (1985) i Al Servei del nostre poble (2011)

Aquesta campanya demana precisament això, que els responsables eclesiàstics de Catalunya es posin al servei del seu poble, que vol votar.

Seguidament us presentem l’escrit que els adrecem i que et demanem que signis.

Església Plural els farà arribar a tots els bisbes en actiu de Catalunya, als bisbes emèrits, a les abadesses i als abats, i als provincials de les principals ordes religioses.

Inici de la campanya:   27 de setembre de 2014

Final de la campanya: 26 d’octubre de 2014

Nombre d’adhesions recollides: 2.185 signatures d’adhesió

Escrit enviat als bisbes de Catalunya

Descarregar l’escrit en format PDF

Adhesions destacades:

Articles relacionats:

 

 

 

Translate »