23 abril 2019

Catòlics al servei d'una experiència de fe més eclesial, més plural, més laïcal i més ecumènica

Cincuenta intelectuales para una consciencia crítica

Els intel·lectuals no s’instal·len còmodament a la realitat tal com és. Es pregunten com ha de ser i busquen la seva transformació. Desestabilitzen l’ordre establert, desperten les consciències adormides i revolucionen les ments instal·lades.

Juan José Tamayo, Doctor en Teologia i en Filosofia. Director de la Càtedra de Teologia i Ciències de les Religions Ignacio Ellacuría a la Universitat Carlos III de Madrid. Secretari general de l’Asociación de Teólogos y Teólogas Juan XXIII, és una de les figures claus de la teologia de l’alliberament, i de la teologia de les religions a Europa.

Aquest extraordinari llibre ofereix cinquanta perfils d’homes i dones que responen a la idea de l’intel·lectual crític: Ernst Bloch, María Zambrano, Karl Rahner, Hannah Arendt, Dietrich Bonhoeffer, Simone de Beauvoir, Simone Weil, José Luis L. Aranguren, Leonidas Proaño, José M. ª Díez – Alegria, Albert Camus, Edward Schillebeeckx, Enrique Miret Magdalena, Óscar Romero, José M. ª González Ruiz, Raimon Panikkar, José Saramago, Samuel Ruiz, Geza Vermes, Tissa Balasuriya, Ernesto Cardenal, José Gómez Caffarena, Giulio Girardi, Cassià Floristán, Carlo M. Martini, Hans Küng, Gustavo Gutiérrez, Pere Casaldàliga, Dorothee Sölle, Ignacio Ellacuría, Rosario Bofill, Federico Mayor Zaragoza, Julio Lois, Elisabeth Schüssler Fiorenza, Leonardo Boff, Jon Sobrino, Asghar Ali Engineer, Paul Knitter, Fàtima Mernissi, Eugen Drewermann, Boaventura de Sousa Santos, Elisabeth A. Johnson, Francisco Fernández Buey, Ada Maria Isasi – Díaz, Nasr Hamid Abu Zayd, Mansur Escudero, Lavinia Byrne, Shirin Ebadi, Elsa Tamez i Amina Wadud.

El resultat d’aquest recorregut és una biografia religiosa col·lectiva del segle XX que es caracteritza per la proposta d’una teoria crítica de la societat i de la religió en clau alliberadora.

Autor: Juan José Tamayo
Publica: Fragmenta Editorial
Pàgines: 528

Compra on-line: http://www.claret.cat/ca/node/181289

 

Opina

*

Translate »