23 abril 2019

Catòlics al servei d'una experiència de fe més eclesial, més plural, més laïcal i més ecumènica

Clamor contra el gueto

El punt de partida d’aquest llibre és la constatació de la greu crisi per la qual travessa l’Església. Una crisi caracteritzada per la fugida silenciosa de molts, el dolor o l’enuig d’altres, l’escàndol de no pocs, el xoc amb la institució jeràrquica de bastants i, sobretot, per una clamorosa falta de rellevància en la societat actual .

Els millors teòlegs del moment actual a l’Estat Espanyol han participat en la elaboració d’aquests inventari de textos dels millors teòlegs que pretén ajudar al lector a veure que la causa primordial d’aquesta situació és que el projecte de reforma necessària de l’Església que va proposar el Concili Vaticà II ha estat omès o silenciat en molts dels seus elements essencials. Però la crisi actual venia sent anunciada des de fa temps. Es percep un procés que va des dels primers crits profètics de por a la marxa cap al gueto, passant després per insistents demandes que es verifiqui la reforma eclesial proposada pel Concili, fins les afirmacions posteriors que constaten la irrefrenable crisi present.

Per mostrar aquesta “línia vermella», es proposa aquesta antologia de textos escrits per teòlegs o responsables eclesials de diverses nacions al llarg dels últims quaranta anys . El clam que manifesten no expressa només el parer d’un corrent teològic reduït, sinó que és l’eco recollit, tematitzat i fet públic d’amplis sectors compromesos amb l’Església i amb l’evangelització.

Autors: Joaquin Perea, José I. González Faus, Andrés Torres Quiruga i Javier Vitoria.
Publica: Editorial Trotta

Compra on-line: http://www.claret.cat/ca/node/176468

Guia de lectura: Donada la importància de la obra, el nostre col·laborador Joan Ordi, doctor en filosofia per la Universitat Ramon Llull, llicenciat en teologia per la Facultat de Filosofia de Catalunya i diplomat en ciències religioses per l’Institut Superior de Ciències Religioses de Barcelona. ha elaborat una guia de lectura que us oferim en aquest document PDF que us podeu descarregar.

Opina

*

Translate »