18 abril 2019

Catòlics al servei d'una experiència de fe més eclesial, més plural, més laïcal i més ecumènica

Comunicat conjunt sobre el moment que viu Catalunya

 

Donada la importància i la gravetat de la situació que s’ha generat a Catalunya des del dia 2 de setembre, arran de la brutal intervenció de l’Estat espanyol per impedir el referèndum previst pel dia 1 d’octubre, les principals plataformes de cristians de base, Cristianisme al Segle XXI i Església Plural, hem cregut indispensable posicionar-nos conjuntament davant els esmentats fets per mitjà d’aquest comunicat conjunt que us adjuntem en document PDF i que en resum diu:

Manifesta la tristesa i la indignació per la resposta autoritària que el govern espanyol està donant a les legítimes aspiracions del poble català.
 
Recorda que l’Evangeli ens compromet a les persones cristianes a participar activament en la creació de societats més justes  i lliures, i que els bisbes de Catalunya han proclamat reiteradament que conformem una realitat nacional que té dret a decidir el seu futur.
 
Condemna la resposta violenta i autoritària de l’Estat al repte democràtic que planteja Catalunya i l’atac a la seva sobirania i les seves institucions, i exigeix que aquesta cessi d’immediat.
 
Expressa la seva unitat i solidaritat amb totes les persones que estan patint la repressió.
 
Reclama que cessi la dinàmica repressiva i s’anul·lin tots els procesos judicials i sancions i s’accepti la petició catalana d’un referèndum.
 
A les persones cristianes els demanem que es mantinguin al costat del poble i de les seves justes aspiracions i defensin els drets que li són propis, alhora que vetllin per la pau , la serenor i la reconciliació.
 
A la jerarquia catòlica els demanem que abandonin els silencis calculats, els comunicats ambigus i facin gestos compromesos i alliberadors.
 
Us agrairem que en feu tota la difusió possible.
 

Articles relacionats

Opina

*

Translate »