20 maig 2019

Catòlics al servei d'una experiència de fe més eclesial, més plural, més laïcal i més ecumènica

Davant del feixisme , no n’hi prou en “prendre nota”

NOTA DE PREMSA DEL 13 DE NOVEMBRE DE 2016

És un bon senyal veure un canvi d’orientació en la política de comunicació a l’arquebisbat.

Si del comunicat del bisbat en destaquem la ràpida reacció, també n’hem  d’assenyalar la tebior davant un fet d’extrema gravetat.

Discrepem de la part de la nota de l’arquebisbat on diu que la missió de l’Església no ha de ser fer política.

Celebrem la ràpida reacció de l’arquebisbat de Barcelona respecte la “missa feixista” que es va celebrar el passat 5 de novembre a l’església de la Immaculada Concepció de l’Hospitalet de Llobregat, segons informa el digital Directa.cat. És un bon senyal veure un canvi d’orientació en la política de comunicació a l’arquebisbat.

Si del comunicat del bisbat en destaquem la ràpida reacció, també n’hem  d’assenyalar la tebior davant un fet d’extrema gravetat. Confiem que quan l’arquebisbe torni del seu viatge a Roma, analitzi els fets i sigui contundent amb la condemna, a més de prendre les mesures que calgui perquè fets d’aquesta gravetat no es tornin a produir. Ens consta que entre molts fidels i ciutadans de L’Hospitalet els fets han generat rebuig i escàndol.

Mossèn Custodio, el rector de la parròquia on s’han esdevingut aquests fets, és una persona que s’ha significat reiteradament per la seva simpatia envers sectors de l’extrema dreta, i de manera especial envers la Hermandad de Antiguos Caballeros Legionarios, a qui ha consentit desfilar durant les processons de Setmana Santa pels carrers de L’Hospitalet. És un capellà especialment actiu en promoure el fanatisme religiós i polític en webs i publicacions de tendència ultra, com per exemple aquestes declaracions a la revista La Gaceta, del grup Intereconomía, on justifica els esdeveniments com un acte estrictament acadèmic i de pietat cristiana.

Certament l’Església ha d’acompanyar totes les persones, siguin de la tendència i de la ideologia que siguin, però en cap cas ha de permetre que un acte de pietat com és el record d’uns difunts, es converteixi en un acte de nostàlgia i enaltiment d’un règim assassí, dictatorial i antidemocràtic.

Discrepem de la part de la nota de l’arquebisbat on diu que la missió de l’Església no ha de ser fer política, ben al contrari, les persones cristianes, i també l’Església com institució, està cridada a fer política, a col·laborar per transformar la realitat social per tal de fer visible el que els cristians anomenem el Regne de Déu. Aquesta és la política de Jesús, la que implica treballar pel bé comú, tenir cura dels més febles, denunciar les injustícies i la vulneració dels drets de les persones i dels drets dels pobles. El testimonio de Jesús ens parla d’això, un camí que el va portar a la mort perquè incomodava els poders. Aquest també és l’exemple que ens dóna i ens encoratja a donar el papa Francesc, i és l’exemple que demanem que doni i animi a donar el nostre arquebisbe.

Església Plural

13 de novembre de 2016

Descarregar nota de premsa

Nota de premsa en català 

 

Articles relacionats

Opina

*

Translate »