23 abril 2019

Catòlics al servei d'una experiència de fe més eclesial, més plural, més laïcal i més ecumènica

Diada per la pluralitat

Logo Diada_Buit

 

La Diada pel respecte a la pluralitat en l’Església, o Diada per la pluralitat, és un acte que Església Plural va instaurar el 2002 per recordar i recordar-nos que la pluralitat és un tret característic del moviment de Jesús i posteriorment del cristianisme primitiu, forma part del seu ADN.

Les distintes línies de pensament filosòfic, teològic i pastoral, si es deixen harmonitzar per l’Esperit en el respecte i l’amor, també poden fer créixer l’Església, ja que l’ajuden a explicitar més bé el riquíssim tresor de la Paraula…aquesta varietat ajuda a fer que es manifestin i desenvolupin millor els diversos aspectes de la inesgotable riquesa de l’Evangeli.

Francesc – La joia de l’Evangeli, 2013

Treballar pel respecte a la pluralitat, denunciar-ne les manques o els atacs a la mateixa és una tasca important per recuperar l’esperit evangèlic de les nostres comunitats i presentar-nos davant la societat com una institució coherent amb el missatge i els valors que pretén transmetre.

La pluralitat ens acosta a l’ideal evangèlic, ens fa ser oberts i respectuosos amb la diferència, i en definitiva enriqueix la nostra experiència espiritual.

Les diferències entre les persones i comunitats a vegades són incòmodes, però l’Esperit Sant, que suscita aquesta diversitat, pot treure de tot alguna cosa bona i convertir-la en un dinamisme evangelitzador que actua per atracció.

Francesc – La joia de l’Evangeli, 2013

Així cada any recordem aquest tret fundacional de la nostra fe i renovem el nostre compromís en el respecte i promoció de la pluralitat en el sí de l’Església. La Diada la celebrem coincidint amb la festivitat dels apòstols Pere i Pau, símbols de la diversitat de línies i sensibilitats eclesials d’aquelles primeres comunitats cristianes.

La diversitat ha de ser sempre reconciliada amb l’ajut de l’Esperit Sant; només ell pot suscitar la diversitat, la pluralitat, la multiplicitat i, al mateix temps, realitzar la unitat.

Francesc – La joia de l’Evangeli, 2013

Translate »