20 maig 2019

Catòlics al servei d'una experiència de fe més eclesial, més plural, més laïcal i més ecumènica

El cardenalat femení, sobre la taula

Fa temps que comencen a sorgir veus autoritzades en l’Església que comenten la possibilitat que en un futur proper es puguin nomenar dones al Col·legi Cardenalici. Aquesta possibilitat s’ha vist ampliada amb la recent entrevista que el papa Francesc va concedir al director de la revista La Civiltà Cattolica on es pronunciava a favor que les dones tinguessin un lloc destacat en l’estructura més alta de presa de decisions en l’Església.

El 2012 el cardenal Timothy Dolan, arquebisbe de Nova York manifestava que “teòricament és possible el nomenament de cardenals femenines”. El mateix Dolan va revelar que en el seu moment havia trascendit en cercles vaticans que un cardenal havia proposat al Papa Joan Pau II que nomenés cardenal  la mare Teresa de Calcuta, sembla que el Papa va respondre: “Jo ja li vaig preguntar però ella no ho vol ser”.

Ara ha estat un eminent teòleg nord americà, el jesuïta James Keenan, qui s’ha pronunciat a favor d’aquesta possibilitat. El pare Keenan és fundador de la càtedra de teologia al Boston College i professor adjunt de la Universitat Gregoriana de Roma, entre altres activitats docents. Fins i tot aquest jesuïta ha animat perquè es faci una llista amb aquelles dones que podrien proposar-se com a candidates.

Font: National Catholic Reporter

Comentaris

  1. És evident que si l’eventual nomenament de Cardenals femenins seguís els criteris del Papa Bergoglio, com fora lògic, Catalunya tindria una oportunitat presentant com candidata, tal vegada, la catalana Gna. Teresa Forcades. Aquesta proposta podria evitar eventuals nomenaments de dones de filosofies totalment conservadores i que sovint obliden passatges de l’Evangeli.

Opina

*

Translate »