18 abril 2019

Catòlics al servei d'una experiència de fe més eclesial, més plural, més laïcal i més ecumènica

El despertar de la dona no s’atura

Dones_Treballadores_2015_440x220Manifest del secretariat interdiocesà de delegacions de Pastoral Obrera de Catalunya amb motiu del 8 de març Dia de la Dona Treballadora

Aquest dia, reafirmem el nostre compromís vers les polítiques d’igualtat entre homes i dones, davant d’una situació social, política i econòmica de clar retrocés en el model democràtic de relacions laborals i de drets socials.

Un nou 8 de març marcat per la crisi econòmica, les polítiques d’austeritat i el fort retrocés legislatiu i ideològic, contrari a l’avanç social en igualtat i diversitat, imposat per la reforma laboral, la reforma educativa i l’atac frontal als drets en la matèria de salut sexual i reproductiva, d’un govern, per al qual indiscutiblement la igualtat de gènere no és una prioritat.

Denunciem el fort impacte de gènere en les retallades pressupostàries en serveis públics, que tenen efectes directes en l’augment del treball de tractes adjudicats a les dones, en l’increment de l’atur, la imposició de la segregació educativa, la supressió de l’educació en igualtat, entre altres, tot el que suposa el desmantellament de l’incipient Estat de benestar i el retrocés en les conquestes i drets aconseguits.

Malgrat tot, el despertar de la dona no s’atura. NOSALTRES, DONES OBRERES I CRISTIANES en coherència amb l’actitud de Jesús de Natzaret vers la dona, defensem l’equitat entre els éssers humans i la dignitat com a filles i fills de Déu per daunt del capital i del patriarcat.

I ESPEREM I CONSTRUÏM EL FUTUR AMB FE I ESPERANÇA TREBALLANT I LLUITANT PERQUÈ…

• Arribi el dia que no haguem d’adaptar-nos a estereotips, sinó que siguem totes lliures per a expressar-nos tal com som.
• Arribi el dia en què els beneficis de la vida humana i del treball siguin justament repartits.
• Arribi un temps de pau, on la violència desaparegui i homes i dones ens puguem estimar, ser estimats i estimades.
• Arribi un dia en què l’Església sigui veritable Assemblea del Poble de Déu i no hi hagi cap tipus de discriminació, on es puguin expressar els carismes, decidir responsabilitats, on la comunió sigui llavor de la transformació de la societat.

ARRIBARÀ UN DIA EN QUÈ VIUREM EN UN MÓN ON REGNI LA JUSTÍCIA, LA LLIBERTAT I LA FRATERNITAT.
Signen: Moviments i col·lectius obrers cristians de Catalunya i Balears: ACO, GOAC, JOC i MIJAC, capellans obrers, religioses/os en barris obrers i populars, delegacions de Pastoral Obrera de les diòcesis de Catalunya.

Articles relacionats

Opina

*

Translate »