16 febrer 2019

Catòlics al servei d'una experiència de fe més eclesial, més plural, més laïcal i més ecumènica

Els homes de Francesc a la CEE comencen el canvi de rumb de l’Església espanyola

CEE_2015_Plenaria_2_440x220El passat 24 d’abril es va cloure l’Assemblea Plenària de la CEE amb l’abrovació d’un inesperat document sobre la situació social a l’Estat espanyol. Un document dur amb les polítiques econòmiques del govern popular, crític amb les causes de la crisi i els seus responsables i profètic en les propostes per situar les persones al centre de les polítiques públiques. Tan pel seu contingut com pel seu to s’evidencia un clar gir en les prioritats de la CEE, en l’enfocament de les prioritats dels grans temes pastorals i en el llenguatge emprat (vegeu la crònica del periodista Jesús Bastante que hem publicat a la secció “De pesca per la xarxa” en aquesta mateixa web).

El document està estructurat en quatre parts, la primera dedicada a descriure la situació social, la segona a explicar els factors, que al seu entendre, han provocat aquestes situacions descrites, la tercera recull els principis de la Doctrina Social de l’Església que s’han de tenir presents per il·luminar la realitat, i la quarta part està dedicada a oferir vuit propostes perquè els catòlics tinguin una actitud de compromís amb els afectats per la crisi.

Us convidem a llegir-lo amb atenció, tot desitjant que els bisbes de Catalunya facin un document propi, des de la realitat catalana, i amb la participació de les diferents entitats que treballen per denunciar les polítiques contraries a la dignitat humana i per acompanya i alleugerir les persones víctimes de les mateixes. La veu dels bisbes no és indispensable, perquè el treball es fa, i es fa bé, des de la base de la nostra Església, però en canvi el seu silenci fa mal als fidels i perjudica la imatge social.

Document per descarregar

Instrucción Pastoral_Iglesia_servidora_pobres_Abril_2015.pdIf

Articles relacionats

Opina

*

Translate »