23 març 2019

Catòlics al servei d'una experiència de fe més eclesial, més plural, més laïcal i més ecumènica

Institucions, acadèmics i l’església de base retren homenatge a Mn. Gil

El dissabte 14 de setembre, més de 250 persones es van reunir a Poblet per retre homenatge a Mn. Josep Gil i Ribas amb motiu dels seus 85 anys. Mn Gil és un home molt estimat a Tarragona i Reus, així com també a Barcelona, llocs on ha desenvolupat gran part de la seva tasca pastoral i docent. Al llarg de més de 60 anys ha estat professor del seminari diocesà de Tarragona, de  la Facultat de Teologia de Catalunya i del Institut Superior de Ciències Religioses de Tarragona.

És membre numerari de la Reial Acadèmia de Doctors de Catalunya.

A més d’aquestes activitats és avui per avui un dels grans teòlegs i pensadors cristians de Catalunya, amb un gran nombre d’obres i articles publicats. La darrera gran publicació seva ha estat una obra de 10 volums titulada “Història del pensament cristià”, feta amb un estil rigorós i a la vegada divulgatiu, apta per tota mena de lectors interessants.

La primera part de l’acte d’homenatge va constar d’una sèrie de parlaments de representants institucionals i del món acadèmic, seguit d’una taula rodona que girava entorn del tema “Teologia i societat, avui”.  Els participants eren Armand Puig,  J. Oriol Tuñí, Xavier Alegre i Josep Castañé. Moderava la taula Gaspar Mora.

Tot seguit l’acte va continuar amb un dinar i al final les paraules dels representants de dues de les ‘entitats eclesials de base presents, Rosa Maria Tarrida en nom de Cristianisme al Segle XXI i Josep Torrens en nom d’Església Plural.

Va tancar l’acte un emotiu agraïment de Mn Gil.

Trobareu informació més detallada en el següent enllaç de Catalunya Religió:

http://www.catalunyareligio.cat/articles/46005

Opina

*

Translate »