21 abril 2019

Catòlics al servei d'una experiència de fe més eclesial, més plural, més laïcal i més ecumènica

La fe en temps de crisi

En aquests temps de crisi econòmica, política i religiosa, la pregunta, que molts creients es fan és: “Ens ha servit aquest context per a viure amb més consciència la nostra condició de cristians?”

José Maria Castillo, Doctor en Teologia per la Universitat Gregoriana, ex-jesuïta, autor de més de 30 llibres i 200 articles de recerca, en fa arribar la seva reflexió sobre aquesta pregunta amb el seu habitual llenguatge directe i didàctic

Els evangelis expliquen la història d’un conflicte mortal: el conflicte de Jesús amb els dirigents oficials de la religió. Els sacerdots del temple, i els qui pensaven com ells, no van poder suportar l’Evangeli. Mentre aquest fet meravellós va estar viu, l’Església va ser admirada i va créixer. L’Església fou així esperança per als qui pateixen. Fins al dia que els “homes d’Església” van pensar que era millor fer del cristianisme una religió. Així, la institució eclesiàstica va subvertir el cristianisme, donant l’esquena a la vida i al destí de Jesús, tot i que l’Evangeli es continuï llegint a totes les misses.

Títol del llibre: La fe en temps de crisi.
Autor: José M. Castillo
Publica: Editorial Claret

Compra on-line: http://www.claret.cat/ca/llibre/la-fe-en-temps-de-crisi

 

 

 

 

Opina

*

Translate »