23 abril 2019

Catòlics al servei d'una experiència de fe més eclesial, més plural, més laïcal i més ecumènica

Llibertat per en Jordi Sánchez i en Jordi Cuixart

 

Davant l’empresonament preventiu i sense fiança de Jordi Sánchez y Jordi Cuixart Cristianisme al Segle XXI i Església Plural ens sumem a la multitud de declaracions que han condemnat aquestes detencions i demanen el seu immediat alliberament.

Considerem que és una nova agressió a la democràcia i una mostra del menyspreu als drets fonamentals de  llibertat d’expressió i de manifestació. Amb aquesta mesura, l’Estat torna a respondre amb més repressió a les reiterades ofertes de diàleg i negociació llançades des de Catalunya.

Ens indignem que en ple segle XXI i en un estat de la UE, continuïn existint presos polítics. No es pot penalitzar la societat civil per expressar les seves idees de manera democràtica, cívica i pacífica, com han fet de manera exemplar els dos detinguts i les dues entitats que presideixen. Un altre món només es pot construir des de l’aprofundiment democràtic i el respecte escrupolós als drets individuals i dels pobles.

En aquest sentit, i davant de possibles noves agressions a les que sembla que l’Estat espanyol ens vol abocar, considerem fonamental:

– La unitat d’acció i de resposta per part de la ciutadania de Catalunya i de tots els agents socials i polítics.

– Que no es cedeixi a cap provocació i que qualsevol mobilització continuï guiada   pels valors de la pau i la noviolència, tal i com fins ara ha mantingut el conjunt de la societat catalana de manera exemplar.

– Que les persones creients i les institucions religioses i de consciència fem sentir la nostra veu denunciant de manera clara i rotunda qualsevol vulneració dels drets fonamentals i de la dignitat de les persones i dels pobles, i siguem, quan calgui, llavor de reconciliació.

 

Barcelona, 18 d’octubre de 2017

Cristianisme al Segle XXI

Església Plural

 

Descarregar comunicat

 

Articles relacionats

Opina

*

Translate »