23 març 2019

Catòlics al servei d'una experiència de fe més eclesial, més plural, més laïcal i més ecumènica

Misteri d’esperança

DIUMENGE DE PASQUA – Cicle B – 1 d’abril de 2018
Evangeli: Joan 20,1-9
Altres lectures d’aquest diumenge: Ac 10,34a.37-43; Col 3,1-4; Salm: 118 (117)

MISTERI D’ESPERANÇA

Creure en el Ressuscitat és resistir-se a acceptar que la nostra vida és només un petit parèntesi entre dos immensos buits. Recolzant-nos en Jesús ressuscitat per Déu intuïm, desitgem i creiem que Déu està conduint cap a la seva veritable plenitud l’anhel de vida, de justícia i de pau que conté el cor de la humanitat i la creació sencera.

Creure en el Ressuscitat és rebel·lar-se amb totes les nostres forces que aquesta immensa majoria d’homes, dones i nens que només han conegut en aquesta vida misèria, humiliació i patiment quedin oblidats per sempre.

Creure en el Ressuscitat és confiar en una vida on ja no hi haurà pobresa ni dolor, ningú estarà trist, ningú haurà de plorar. Per fi podrem veure els que vénen en pasteres arribar a la seva veritable pàtria.

Creure en el Ressuscitat és apropar-se amb esperança a tantes persones sense salut, malalts crònics, discapacitats físics i psíquics, persones enfonsades en la depressió, cansades de viure i de lluitar. Un dia coneixeran el que és viure amb pau i salut total. Escoltaran les paraules del Pare: «Entra per sempre en el goig del teu Senyor».

Creure en el Ressuscitat és no resignar-se que Déu sigui per sempre un «Déu ocult» del qual no puguem conèixer la seva mirada, la seva tendresa i les seves abraçades. El trobarem encarnat per sempre gloriosament en Jesús.

Creure en el Ressuscitat és confiar que els nostres esforços per un món més humà i més feliç no es perdran en el buit. Un dia feliç, els últims seran els primers i les prostitutes ens precediran en el regne.

Creure en el Ressuscitat és saber que tot el que aquí s’ha quedat a mitges, el que no ha pogut ser, el que hem fet malbé amb la nostra malaptesa o el nostre pecat, tot arribarà en Déu a la seva plenitud. Res es perdrà del que hem viscut amb amor o al que hem renunciat per amor.

Creure en el Ressuscitat és esperar que les hores alegres i les experiències amargues, les «empremtes» que hem deixat en les persones i en les coses, el que hem construït o hem gaudit generosament, quedarà transfigurat. Ja no coneixerem l’amistat que fineix, la festa que s’acaba ni el comiat que entristeix. Déu serà tot en tots.

Creure en el Ressuscitat és creure que un dia escoltarem aquestes increïbles paraules que el llibre de l’Apocalipsi posa en boca de Déu: «Jo sóc el principi i la fi. Al qui tingui set, jo li concediré que begui a la font de l’aigua de la vida sense pagar res. I no existirà més la mort, ni dol, ni crits, ni sofriment. Perquè les coses d’abans han passat».

José A. Pagola

Articles relacionats

Opina

*

Translate »