22 maig 2019

Catòlics al servei d'una experiència de fe més eclesial, més plural, més laïcal i més ecumènica

Restaurant Solidari Imperfect és premi Església Plural 2017 a un projecte d’acció social

El jurat dels premis Església Plural, reunit el 21 de juny de 2017, va decidir per unanimitat concedir el premi a un projecte d’acció social, al Restaurant Solidari Imperfect de l’Església Evangèlica a Castelldefels. Aquest restaurant és un pas de qualitat en la tasca social amb les persones amb risc d’exclusió que, des de fa més de 20 anys, ve desenvolupant, en col·laboració amb l’Ajuntament de Castelldefels, l’església Evangèlica. Aquest projecte neix de l’interès de portar a terme una tasca de més llarg recorregut que el que es venia fent d’atendre les necessitats més immediates de les persones ateses. Els promotors volien fer alguna cosa que ajudés a un canvi profund en aquestes persones que ajudés la seva integració a la societat. Així el 12 de setembre de 2016 neix el projecte de Restaurant Solidari Imperfect.

A les persones que són incloses en aquest projecte se’ls ofereix formació professional, feina i manutenció fins que estan preparades per portar una vida autònoma, aleshores se’ls ajuda a trobar una feina fora de la tutela del projecte.

Cada dia un cuiner professional elabora un menú que és servit en el restaurant per les persones que formen part del projecte. Els clients del restaurant són tant persones sense cap problemàtica social com aquelles que venen derivades dels serveis socials de l’Ajuntament. Tothom menja el mateix menú i paga en funció de les seves possibilitats.

De setembre a desembre de 2016 es van servir 1076 àpats socials a 52 persones.

Articles relacionats

Opina

*

Translate »