22 maig 2019

Catòlics al servei d'una experiència de fe més eclesial, més plural, més laïcal i més ecumènica

Salvador Fargas i Cots és premi Església Plural 2017 a una trajectòria personal

El jurat dels premis Església Plural, reunit el 21 de juny de 2017, va decidir per unanimitat concedir el premi Mn. Vidal i Aunós a una trajectòria personal al religiós dels Germans de la Salle Salvador Fargas i Cots. El gmà. Salvador, actualment president d’honor de la Fundació Comtal, ha dedicat tota la seva vida als infants i joves més fràgils. 

La seva trajectòria professional com educador és extensa, ha passat per per la Seu d’Urgell, Berga, Barcelona, Mollet, Badalona, L’Hospitalet, però hi ha quatre grans moments a destacar, el primer a l’Institut Ramon Albó de Protecció de menors, on hi va estar quatre anys, el primer com educador i els restants com director. El segon moment, que va durar set anys, va ser al barri de Sant Roc de Badalona, on a més de la seva activitat a l’Escola Proa amb infant d’ètnia gitana, feia, fora d’horari laboral, classes d’alfabetització a les germanes dels alumnes de l’escola. El tercer moment és a L’Hospitalet, al Centre Els Alps per a joves sense llar. El quart moment, que va començar ara fa 20 anys i encara dura, és a Ciutat Vella on ha treballat intensament en el Centre Obert J.S.Gavina, a l’Escola Cintra i, actualment, al Centre Obert Tria de la Fundació Comtal, de la que ha sigut president durant vuit anys, i ara n’és el president d’honor. A més de tota aquesta immensa tasca, el Gmà Salvador var ser un dels impulsors a Catalunya del mètode de lectura eficaç. 

El germà Salvador s’emmarca en aquest perfil de persones que passen per la vida fent el bé, portant felicitat allà on són, però sense fer gaire soroll. Personés desconegudes que pel seu gran bagatge, humà, social i espiritual han de ser conegudes i reconegudes. Confiem que aquest humil premi hi contribueixi.

Articles relacionats

Opina

*

Translate »