20 maig 2019

Catòlics al servei d'una experiència de fe més eclesial, més plural, més laïcal i més ecumènica

Tancament de campanya: 12.579 signatures recollides

tancament_cat_440x220

12.579 persones s’han adherit amb la seva signatura digital a la carta que ha promogut Església Plural per demanar al Papa Francesc que la Secretaria d’Estat del Vaticà, cas que el Govern espanyol presenti la candidatura, no faciliti el plàcet al nomenament de Jorge Fernández Díaz com a ambaixador davant el Vaticà.

El nombre de signatures recollit en tan breu espai de temps, un mes, ve a confirmar el rebuig majoritari que comportaria si s’arribés a confirmar aquest nomenament.

La campanya s’ha portat a terme utilitzant els recursos d’Església Plural, donat que no va ser possible fer-la de manera conjunta i coordinada amb altres entitats i grups d’arreu de l’Estat, com va ser el desig i l’interès de la nostra entitat. A partir del nostre web , les xarxes socials, i el ressò en alguns mitjans de comunicació hem pogut arribar a un nombre significatiu de persones que ha permès assolir un exitós resultat. 

El 96,29% de les signatures recollides (12.112) corresponen a persones que viuen al Principat. El 2,09% (263 signatures) a persones que viuen en altres territoris de parla catalana, i el 1,62% (204 signatures) a persones ubicades en altres indrets de l’Estat.  

Ara, un cop tancada la campanya, depurarem les signatures rebudes a fi d’eliminar les que no compleixin els requisits, siguin dubtoses, o bé estiguin duplicades. Un cop fet aquest procés, gravarem les signatures vàlides en un CD i l’enviarem, juntament amb l’escrit on s’expliquen les raons que ens porten a refusar aquest nomenament, al papa Francesc, al Secretari d’Estat, cardenal Pietro Parolin, i al nunci apostòlic a Espanya Renzo Fratini.

Els principals motius per rebutjar aquest nomenament, es poden concretar en quatre punts.

1.- Eclesialment seria inapropiat i indigne, acceptar el nomenament d’una persona que ha promogut el rebuig violent als immigrants i refugiats, que ha impulsat lleis per vulnerar els drets fonamentals dels ciutadans, que ha participat, ordenat i encobert actuacions policials i judicials il·legals contra polítics d’una ideologia contraria a la seva, que ha estat reprovat per la quasi totalitat dels grups polítics catalans i espanyols, i que, fins i tot, ha estat vetat per la Casa Reial en actes on assistia el rei, 

2.- Respecte els interessos de l’Església catalana de defensar una personalitat pròpia i afavorir el nomenament de bisbes catalans, seria molt perjudicial la seva influència. La política assimilacionista que sempre ha vingut portant a terme l’ambaixada al Vaticà, segurament es veuria reforçada amb el nomenament de Fernández Díaz.

3.- Respecte Catalunya. La presència de Fernández Díaz al Vaticà seria molt negativa per les relacions entre la Santa Seu i el Govern de Catalunya. La seva bel·ligerància respecte el procés català perjudicaria greument l’acció de les institucions catalanes de crear vies de comunicació i acostament a la diplomàcia vaticana.

4.- Respecte la reforma del papa Francesc. Les conviccions religioses ultraconservadores de Fernández Díaz i la seves aficions conspiratives, podrien convertir l’ambaixada espanyola en un centre de conspiració contra les reformes impulsades pel Papa i que tan neguit estan portant als sectors curials més immobilistes.

Articles relacionats

Opina

*

Translate »