20 abril 2019

Catòlics al servei d'una experiència de fe més eclesial, més plural, més laïcal i més ecumènica

Teresa Forcades és titllada d’heretge pel cardenal Cipriani

Bona part del mes d’agost, la Teresa Forcades ha estat al Perú convidada per la Conferència de Superiors i Superiores Majors del Perú. La CONFER la va invitar a participar en unes jornades de reflexió a Lima, a la seu de l’entitat, que es celebraven els dies 12, 13 i 14 d’agost.

La dreta eclesiàstica peruana es va mobilitzar per impedir l’esdeveniment acusant la germana Forcades de proavortista, feminista radical i rebel a la jerarquia. Qui va anar més enllà va ser el cardenal-arquebisbe de Lima Juan Luís Cipriani que la va titllar d’heretge i va enviar una carta a la presidenta de la CONFER prohibint l’acte.

Els superiors i superiores religiosos no van seguir les indicacions de Cipriani i es van limitar a canviar el lloc de celebració. No només això, sinó en vista a la campanya de desprestigi i insults que va rebre Teresa Forcades, abans de la seva marxa li organitzaren un senzill homenatge.

Teresa Forcades en declaracions a un mitjà peruà, va declarar: “L’actitud de l’arquebisbe Cipriani no m’ha afecta, he de confessar que ja estic acostumada a aquest reduït grup que està en contra de les meves idees i de la meva manera de veure les coses”. Va confessar, però, que el que si l’havia afectat es que la titllessin de monja-avortista, i va aclarir quin era el seu posicionament al respecte, i també sobre l’homosexualitat.

Aquesta és la carta que el cardenal Cipriani va enviar a la presidenta de la CONFER del Perú, on alertava dels perills que comportaven les tesis de la Teresa Forcades, la titllava d’heretge i prohibia l’acte. (Carta publicada per Religión Digital)

Cal recordar que el cardenal Cipriani és proper o pertany a l’Opus Dei i aplica a la seva diòcesi els vells esquemes preconcialrs. Moltes de les seves actituds respecte la justícia social han estat denunciades pels grups de defensa dels drets humans. És un amic reconegut de Fujimori, el president del Perú que va haver de fugir per les constants denúncies de corrupció i que finalment va ser jutjat i empresonat.

—————————————————————————————

El cardenal arzobispo de Lima

Lima 9 de agosto de 2013

Prot. Nº 156/2013

Hna Lidia Aguilar, ACI Presidenta de la Conferencia de Superiores Mayores Religiosos del Perú

Estimada Hermana Lidia

Junto a un cordial saludo en el Señor, me dirijo a Vd para informarle que he recibido en mi despacho de parte de algunos fieles, su preocupación por el anuncio de parte de la CONFER de la presencia en la jurisdicción eclesiástica de Lima de la Hna Teresa Forcades, OSB, cuya exposición mediática en diversos temas manifiestan una seria contradicción con la enseñanza de la Iglesia en temas fundamentales como por ejemplo el de la moral.

Según he sido informado la religiosa en mención estará en Lima los días 12, 13 y14, através de estas líneas le recuerdo que según lo señalado en el Código de Derecho Canónico cánones 381, 391, 756 y 678 es potestad del obispo diocesano velar por la recta doctrina en su jurisdicción por lo que no autorizo a la Hna Forcades a participar en dichas conferencias difundidas por ustedes a través de diversos medios.

Confío en que usted sabrá acoger esta comunicación con verdadero espíritu eclesial, trabajemos para que en la Iglesia brille siempre la unidad y el propósito de comunicar la recta doctrina.

Con afecto en el Señor

Juan Luis cardenal Cipriani Thorne

Arzobispo de Lima y Primado del Perú

Comentaris

 1. Lluís G. Mujal diu:

  i perquè E. Plural i d’altres entitats no comencen una campanya al seu favor ?

 2. A. Ferret A. Ferret diu:

  El que no està en la línia de l’Evangeli és el cardenal.

  • Lluís G. Mujal diu:

   Deuen llegir i interpretar un altre Evangeli ! Ara ja demanen la suspensió i tot de la Teresa Forcades…

   PETICIÓ DE SUSPENSIÓ DE LA MONJA TERESA FORCADES .

   Petició deta per : l’ Excm , i Rvdm . Sr Arquebisbe José Rodríguez Carballo , O.F.M.
   Congregació per a Instituts de Vida Consagrada : SUSPENSIÓ DE LA MONJA TERESA FORCADES

   La Vida Consagrada Contemplativa com és ser monja de l’Ordre Benedictina suposa una vida d’oració i compromís decidit de fidelitat al Sagrat Dipòsit de la Fe i al Magisteri de la Santa Mare Església .

   Sor Teresa Forcades ha incomplert reiteradament amb els vots d’obediència als seus legítims pastors , i maxime quan sosté doctrines contràries a les Divinament Revelades per Déu per ser cregudes .

   1 . – Afavoreix públicament l’ assassinat de nens mitjançant l’ AVORTAMENT
   2 . – Afavoreix les Unions Homosexuals
   3 . – Nega la Doctrina Definitiva definida pel Beat Joan Pau II sobre la impossibilitat del sacerdoci femení , posant en dubte menera dolosa una definició infal · lible del Sant Pare en aquest tema .
   4 . – Es dedica a activitats polítiques incompatibles amb el seu estat religiós contemplatiu .
   5 . – S’ha negat a retractar públicament dels seus errors doctrinals malgrat que li va ser sol · licitat per la Santa Seu .
   6 . – Ha desobeït l’ Eminentíssim i Reverendíssim Sr Cardenal de Lima Peru a prohibir donar conferència a l’Arquidiócesis de Lima .

   Aquestes conductes de la Monja Teresa Forcades porten generar un gran escàndols entre els fidels i genera confusió , en veure els fidels exposats a una religiosa que propaga errors greus contra la fe i doctrina de l’Església de Crist , i la seva conducta de reiterada desobediència als legítims pastors és un incentiu perquè més fidels , religiosos i sacerdots imitin tan deplorable conducta .

   FIDELITAT A L’EVANGELI DE CRIST , FIDELITAT A L’ÚNICA ESGLÉSIA FUNDADA PER JESUS ​​, FIDELITAT AL PAPA SUCCESSOR DE L’ APÒSTOL SANT PERE , FIDELITAT ALS BISBES SUCCESSORS DELS APOSTOLS

   per :
   Excm , i Rvdm . Sr Arquebisbe José Rodríguez Carballo , OFM , Secretari de la Congregació per als IVC i SVA
   Excm . i Rvdm . Sr Arquebisbe Luis Francisco Ladaria Ferrer , SJ , Secretari de la Congregació per a la Doctrina de la Fe
   Emm . i Rvdm . Antonio María Cardenal ROUCO VARELA , president de la CEE i Arquebisbe de Madrid
   Emm . i Rvdm . Juan Luis Cardenal Cipriani Thorne , Arquebisbe de Lima
   Excm . i Rvdm . Arquebisbe Giovanni Angelo Becciu , Substitut de la Secretaria d’Estat
   Emm i Rvdm . Sr João Cardenal Braz de Aviz , , Prefecte de la Congregació per als Instituts de Vida Consagrada
   Excm . i Rvdm . Sr Arquebisbe Gerhard Ludwig Müller , , Prefecte de la Congregació per a la Doctrina de la Fe
   Emm . i Rvdm . Sr Tarcisio Pietro Evasio Cardenal Bertone , SDB , secretari d’Estat de la Santa Seu
   Excm . i Rvdm . Sr Lluís MARTíNEZ SISTACH , Arquebisbe de Barcelona i Cardenal
   Excm . i Rvdm . Sr Agustí CORTÈS SORIANO , Bisbe de la Diòcesi de Sant Feliu de Llobregat (St. Benet depén
   d’ el seu bisbat)

   Els fidels de la Santa Mare Església tenen dret a ser defensats pels seus legítims pastors de totes aquelles formes d’actuacions o idees que vagin en detriment del Sagrat Diposito de la Fe , i que afecta el dret del Poble de Déu a rebre integralment i en la seva puresa el missatge de l’ Evangeli .

 3. A. Ferret Antoni Ferret Soler diu:

  Segons les informacions que es donen, i si són veritat, el que està fora d’una línia evangélica és el cardenal.

Opina

*

Translate »