18 abril 2019

Catòlics al servei d'una experiència de fe més eclesial, més plural, més laïcal i més ecumènica

Xerrada inaugural – Anunciar l’Evangeli en el segle de la comunicació

 

Anunciar l’Evangeli en el segle de la comunicació. L’acte començarà amb aquesta xerrada del Dr. Miquel Tresserras i Majó. (Llicenciat en Filosofia, Doctor en Pedagogia, catedràtic d’Història del Pensament Contemporani a la Facultat de Comunicació Blanquerna, professos del ISCR de Vic i de Barcelona) que abordarà, des d’una perspectiva acadèmica i pastoral, el repte que suposa l’ús dels mitjans de comunicació en l’anunci de l’Evangeli de Jesús, en un moment en que els usos comunicatius han canviat tant.
 
La relació entre els mitjans de comunicació i els ambients cristians acostuma a estar marcada pel recel i la por que provoquen que el fet religiós no hi tingui gaire presència, si no és que hi ha algun interès informatiu especial, habitualment relacionat amb fets negatius protagonitzats per l’Església. Aquesta situació de recel, por i desconeixement té com a conseqüència que la veu dels cristians estigui absent dels principals debats sobre temes essencials de la convivència, els drets i la vida de les persones.
 
Un altre aspecte que cal treballar és la presència plural del fet religiós. En el cas catòlic, si ja costa que sigui tinguda en compte la nostra veu, quan podem expressar-nos generalment només es busca la de la jerarquia, que presenta la postura oficial de la institució. Cal reivindicar i esforçar-nos perquè la veu dels grups de cristians i cristianes de base també sigui tinguda en compte perquè aporta matisos i sensibilitats, sovint divergents amb la de la jerarquia.
 
Avui en dia ja no tan sols ens comuniquem pels mitjans de comunicació tradicionals, les diverses xarxes socials permeten acostar-nos a sectors que viuen amb desconeixement i indiferència el fet religiós. Cal saber com fer-ne un ús eficient i com comunicar adequadament en aquests nous entorns.

Articles relacionats

Opina

*

Translate »